Manifest: Aturem l’expulsió del veïnat!

Exigències i propostes dirigides a  l’Ajuntament de Barcelona

Davant la greu situació d’expulsió de veïns i veïnes del barri per la pujada dels preus dels lloguers, la proliferació d’apartaments turístics legals i il·legals, la compra d’edificis sencers per part de fons d’inversió per fer pisos de luxe que el veïnat mai no es podrà permetre, la progressiva desaparició de les botigues de tota la vida, substituïdes per bars amb terrasses que ocupen l’espai públic,

des de la plataforma veïnal Som Paral·lel exigim a l’Ajuntament de Barcelona:

Que la primera prioritat al barri sigui aturar l’expulsió de veïns i veïnes. Volem compromisos concrets per augmentar el parc de lloguer social i garanties que no n’hi haurà cap desnonament sense alternativa de reallotjament al barri.

Que es faci un cens dels pisos buits propietat de les entitats financeres rescatades amb diners públics i altres grans tenidors.

Que s’iniciïn els procediments administratius perquè aquests propietaris cedeixin els habitatges en lloguer social i en cas que no ho facin, siguin sancionats.

Que es prenguin mesures per tal que els dos grans edificis buits existents al barri (edifici Endesa i Paral·lel/Nou de la Rambla) es destinin a habitatge i altres usos socials.

Que es concreti un pla d’usos dels solars existents al barri de titularitat pública per promoure habitatges de lloguer social i/o models de cooperatives en cessió d’ús i altres formes de convivència comunals.

Que l’Ajuntament consideri exercir el seu dret de tanteig i retracte per comprar aquells edificis adquirits per fons d’inversió que vulguin expulsar els veïns i veïnes.

Que es prenguin mesures de protecció del comerç de proximitat, amb plans de desenvolupament local i ajuts a l’economia social i solidària al barri.

Que la taxa turística es faci servir exclusivament per pal·liar els efectes nocius de la turistització i no per promoure encara més el turisme, com es fa ara.

Proposem així mateix:

La creació d’una oficina antigentrificació i d’habitatge digne al barri, que pugui intermediar i plantejar solucions a conflictes entre llogaters i propietaris, que implementi programes a llarg termini i que serveixi per disposar d’un cens amb les dades dels desnonaments invisibles que està patint el barri.

Preparar un programa d’ajudes per la rehabilitació dels baixos buits de molts edificis del barri, a canvi de que es destinin a habitatge social.

#NoEnsFaranFora

#EnsQuedem

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s