Resposta veïnal a la sentència que anul·la la limitació horària de terrasses de c/Blai

Els veïns i veïnes del carrer Blai i de tot el Poble Sec volem expressar la nostra indignació davant la sentència judicial favorable a l’Associació de Bars i Restaurants dels Carrers Blai i Blesa, per la qual s’anul·la la ordenació singular de les terrasses al nostre barri, que avançava en una hora el tancament dels establiments i feia possible un millor descans dels veïns i veïnes.

El procés participatiu d’elaboració de la ordenança singular va ser exemplar. Hi van participar entitats, veïns i veïnes afectades i tots els bars que van voler. Posar en qüestió l’ordenació de terrasses del carrer Blai és posar en qüestió les entitats del barri, les persones afectades i els establiments que van participar-hi.

Aquesta decisió judicial no només té conseqüències directes en el nostre descans, sinó també en la nostra salut. Hi ha veïns i veïnes amb problemes mèdics greus degut a l’estrès provocat pel soroll d’unes terrasses que han envaït el carrer i que estan expulsant el veïnat. El problema del carrer Blai no és d’incivisme, sinó de model de barri, un model basat en el monocultiu turístic i la privatització de l’espai públic.

Els interessos del lobby de restauradors no poden passar per sobre del descans veïnal. Amb aquest recurs judicial, els restauradors han declarat la guerra als veïns i les veïnes. Però els hi hem de dir que el barri sabrà defensar-se.

Exigim més contundència a l’Ajuntament contra aquesta màfia que està destrossant el barri i expulsant als veïns i veïnes. El problema del carrer Blai és també la expressió d’un model de barri i de ciutat que cal revertir.

Fem una crida a participar a l’ASSEMBLEA VEÏNAL que tindrà lloc el proper divendres 24 de març a les 19.30 h al carrer Blai (davant la Biblioteca Francesc Boix).

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s