Dissabte 21/05: Mani-acció “Aturem la massificació turística. Ni un hotel més al barri. Construïm un barri per viure-hi”

cartell_mani_opt

 

El Poble Sec, com altres barris de Barcelona, pateix la pressió d’un sistema especulatiu que s’enriqueix a costa de l’empobriment i el malestar dels veïns i les veïnes. Un sistema especulatiu que fa negoci amb les vides quotidianes de les persones que habiten els barris. Una indústria turística que expulsa a aquelles persones que no tenen diners per sobreviure en barris populars reconvertits en barris de moda. Portem ja molt de temps denunciant-ho però les coses no canvien i cada cop estem patint més les conseqüències de la marca Barcelona, de la seva falsa imatge.

Malgrat la suspensió de llicències d’establiments turístics i el Pla d’
Usos, el Poble Sec segueix assetjat per l’explotació turística, l’oci intensiu i l’especulació immobiliària. Tenim un carrer -el carrer Blai- on s’acumulen més de 40 bars i terrasses en menys de 450 metres de llargaria. Un carrer que per mitjà de la seva peatonalització ha patit la privatització de l’espai públic i on existeix un greu problema de sorolls i de descans del veïnat.

Per  si no fos prou, la massificació turística del carrer Blai avança
de manera imparable. Un nou edifici de dos pisos s’erigeix ja sobre la confluència del carrer  Blai amb carrer Salvà. Després de mesos d’obres, la preocupació i indignació dels veïns creix quan es revela que aquest serà un alberg juvenil. Un ingredient més al còctel explosiu del carrer Blai que ha acabat amb la nostra paciència.

La llarga cadena d
hotels que s’està imposant al barri fa pujar els preus de la vida i acaba amb els comerços de proximitat, perquè no són aquests els que interessen als turistes. Un exemple és l’Hotel Brummell, a Nou de la Rambla, que ha estat pressionant als veïns de la zona perquè abandonin les seves llars i pugui ampliar l’oferta amb pisos turístics i serveis de luxe per als seus clients. Processos semblants han passat a carrer Margarit, al carrer Olivera o a la Plaça Santa Madrona.

Per això denunciem que les mesures “de contenció” preses per l’Ajuntament són parcials i insuficients per aconseguir un decreixement turístic que reclamem a nivell de ciutat en espais com l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible.

Des de Som Paral·lel volem un barri per viure-hi.
I es que cada hotel que arriba al barri és un grapat de famílies que en són expulsades.

Entre totes hem de fer possible un barri viu, habitable i construit per i amb les veïnes. 


Convoquem totes les veïnes de Poble Sec i de Barcelona a la mani-acció de dissabte 21 de maig que començara a les 12h00 al Carrer Blai amb Salvà , davant del nou hostal.

 

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s