La plataforma Som Paral•lel no assistirà a la propera reunió amb Hàbitat Urbà i convoca una assemblea veïnal el mateix dia per decidir accions de pressió

Després de tres reunions frustrades amb l’àrea d’Urbanisme, la Plataforma Aturem el Pla Paral·lel (ara denominada Som Paral·lel) hem decidit deixar de participar en l’anomenat espai de treball compartit i començar una campanya d’accions de pressió per frenar la massificació turística als barris afectats.

Aquest nou espai de treball va ser la resposta de l’Ajuntament de Barcelona a la mobilització veïnal i havia de servir per canalitzar les propostes de millora dels veïns sobre el Pla de remodelació de l’avinguda, així com l’espai per a l’aprovació d’un pla d’usos del Paral·lel.

A la pràctica però, hem vist com des d’Hàbitat Urbà (l’àrea de l’Ajuntament competent per aquestes qüestions) no hi ha hagut cap mena de voluntat d’entesa amb les entitats veïnals i s’ha actuat de forma obstinada, arrogant i fins i tot enganyosa per a seguir endavant amb un Pla que genera molt de rebuig entre el veïnat. A més, durant aquest procés s’ha  actuat amb una manca de transparència intolerable en una democràcia, sense publicar les actes de les reunions i ni tan sols transmetre-les als seus assistents.

 

Ara més que mai, som conscients de que cal actuar sobre el Paral·lel per tal de frenar la imposició d’un model turístic que, si bé ja és insostenible ara, amb la reforma de l’avinguda pot arribar a extrems que acabin de dinamitar el teixit social del barri, el comerç de proximitat i accelerin l’expulsió de veïns per la pujada de preus de l’habitatge. En aquest sentit, ens preocupa que la recent aprovada suspensió de llicències de Poble-sec (que, inexplicablement exclou el Paral·lel) generi un efecte crida de llicències de restauració i oci nocturn a l’avinguda, empitjornat encara més la difícil situació actual.

Per aquestes raons, des de la Plataforma Som Paral·lel hem decidit:

  • No assistir a la reunió d’avui, 15 d’octubre, de l’espai de treball compartit amb Hàbitat Urbà, per considerar que es tracta d’un espai on manquen garanties mínimes de transparència per a un espai de participació.

  • Avui mateix, convocar a una assemblea veïnal extraordinària per decidir entre tots els veïns, afectats i entitats noves accions a dur a terme per exigir la suspensió immediata de llicències de concurrència pública al Paral·lel.

L’assemblea serà a les 19h a la Plaça dels Ocellets.

 

A partir de les 18h, es farà una cadena humana al carrer Blai, organitzada per famílies per a la recuperació de l’espai públic.

 

Anuncis

Deixa el teu comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s